Zaščita podatkov in zasebnost

Zavezujemo se, da bomo varovali vašo zasebnost. Vsi osebni podatki spletne strani so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Večino spletne strani lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in E-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo preko piškotkov. Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo preko piškotkov. Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi podatki: IP naslov vaše naprave (naslov vaše naprave, preko katere komunicirate z drugimi napravami v medmrežju); operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve; brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve; spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran. V ta namen osebne podatke uporabljamo največ 38 mesecev.

Uporaba piškotkov

Spletna stran www.wedeyu.com (e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje, itd.) uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.wedeyu.com nastavi piškotke na vaši napravi.

kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika.

zakaj potrebujemo piškotke?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku www.wedeyu.com spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujaj tretjim uporabnikom na njegovi spletni strani.

nadzor nad piškotki, kako lahko o(ne)mogočite piškotke?

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.